Pumpakaka med kanel
Att baka minst en pumpakaka varje höst är givet! Skapar en underbar höstkänsla genom att både smaka gott och sprida en ljuvlig doft vid bakning. Finns få saker som.. Läs mer



Pumpakaka med kanel – 6 skivor
3 ägg
100 gram smör, rumsvarmt
2 dl sockerersättning (här passar Use Like Sugar för mjuk/fluffig konsistens)
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
ca 1 dl pumpapuré*
1 msk kanel
2 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 170 grader. Vispa rumsvarmt smör tillsammans med potatismjöl, mandelmjöl, bakpulver och kanel mjukt med en elvisp. Tillsätt även pumpapuré och blanda. Skölj visparna (till elvispen) och vispa ägg och sockerersättning pösigt under ett par minuter. Blanda ner äggvispet i pumpablandningen lite i taget. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper, ca 1.5 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter, känn med en sticka då konsistensen ska vara fast. Låt svalna. Förvara gärna i kyl, men låt stå i rumstemperatur ett par timmar innan servering!
*Jag gör min egen pumpapuré genom att koka bitar av butternutpumpa mjuka, hälla av vattnet och mixa till en puré med stavmixer.

