Hoppa till innehåll

Pumpakaka

Pumpa/butternut squash är lite annolrunda och jättegott att göra olika slags kakor på! Efter gräddningen toppade jag denna muka kaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Hacka 80 gram pumpa i småbitar och lägg i en kastrull tillsamans med två msk vispgrädde. Skjud tills pumpan är mjuk (ca 10 minuter) och mixa den sedan slät.
  • Smält smöret.
  • Hacka pecannötterna och blanda med resteande torra ingredienser.
  • Vispa ägget pösigt med elvisp och rör ner detta, smöret och pumpamixen bland de torra ingredienserna
  • Bröa en liten sprinform (12-centimeter) och häll i smeten. Grädda i 175 grader, mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Kakan får gärna vara lite kletig i mitten. Känn med en sticka tills du har önskat resultat!, Låt kakan svalna och toppa med vaniljgrädde.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!