Hoppa till innehåll

Pumpamuffins

Tänk om man ändå hade Höstlov! Det var många år sedan sist, för något sådant kan jag inte dra mig til minnes att vi hade under Universitetstiden. Det skulle sitta fint med en ledig vecka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tänk om man ändå hade Höstlov! Det var många år sedan sist, för något sådant kan jag inte dra mig til minnes att vi hade under Universitetstiden. Det skulle sitta fint med en ledig vecka under höstmörkret, när det var så lång tid sedan semester, och fortfarand är en tid kvar till jul. Jag kan dock tänka mig att vissa är lite lediga ändå den här veckan, eller kanske har lite lugnare på arbetet. Jag märker själv att det är många bortresta på mitt kontor, och jag kan ana att det kommer vara närmats dött imorgon! Har man lite extra tid över, så är det utmärkt att spendera några minuter på att baka! Håller ni inte med mig? Kanske baka något till Halloween/Alla Helgona? Då kan jag föreslå dessa pumpamuffins!
 
Dessa muffins är enkla att göra och har en mild smak av butternut squash. Jag har även lucumapulver i, vilket går bra att byta ut mot honung eller annan sötning. Jag toppade här mina muffins med grädde, men det är gör du precis som du själv vill. 
 
Pumpamuffins - Baka Sockerfritt
 

Pumpamuffins – 4 muffins
25 gram smör
2 msk vispgrädde
1 ägg
50 gram butternut squash
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
ca 1-2 msk sötströ
2 tsk raw lucumapulver
1 msk hasselnötsmjöl
2 msk riven kokos
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret i en kastrull. Hacka en bit pumpa (butternut squash) i bitar (50 gram) och lägg i kastrullen och tillsätt grädde. Skjud tills pumpan mjuknat. Mixa pumparöran till en kräm/purè utan klumpar. Lägg även i ägget och mixa en kort stund till och tillsätt därefter övriga ingredienser och blanda til en smet (men en sked). Lägg muffinsformar i en mufinsplåt och häll över smeten i dessa. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
Pumpamuffins - Baka Sockerfritt