Pumpamuffins med kanel
Oktober är för mig pumpamånaden där jag bara måste baka med och tipsa en massa om härliga bakverk med pumpa. Gärna i kombination med höstförknippade kryddor såsom Läs mer



Pumpamuffins – 5 till 6 stycken
100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 – 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.


