Hoppa till innehåll
Open navigation

Pumpamuffins med kanel

      Oktober är för mig pumpamånaden där jag bara måste baka med och tipsa en massa om härliga bakverk med pumpa. Gärna i kombination med höstförknippade kryddor såsom Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pumpamuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
 
 
Oktober är för mig pumpamånaden där jag bara måste baka med och tipsa en massa om härliga bakverk med pumpa. Gärna i kombination med höstförknippade kryddor såsom kanel och kardemumma. I år är ett av dessa bakverk saftiga och kanelkryddade pumpamuffins. Så goda! Och den ljuvliga doft de sprider sen!
 
Själv använde jag butternutpumpa som jag sjudit med grädde för att därefter mixa till en slät konsistens. Jag har också toppat mina muffins med vispad grädde – men dom går alldeles utmärkt att äta precis som dom är utan topping också!
 
 
Pumpamuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
 
 

Pumpamuffins – 5 till 6 stycken

100 gram butternutpumpa, hackade i mindre bitar
2 ägg
1 1/3 dl mandelmjöl
1 dl vispgrädde
3 msk kokosmjöl
2 – 3 msk sockerersättning
1 ½ msk pofiber
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skär butternutpumpa i bitar och sjud tillsammans med 1 dl vispgrädde i en kastrull tills bitarna mjuknat (ca 10 minuter). Låt svalna. Knäck i två ägg och mixa slätt med stavmixer. Blanda därefter mer resterande ingredienser och fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och toppa eventuellt med vispad grädde och riven choklad.

 
 
 
Pumpamuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
Pumpamuffins med kanel - Baka Sockerfritt
 
Pumpamuffins med kanel - Baka Sockerfritt