Pumpapaj – utan tillsatt socker
Nu när det är halloweenmånad lockar det (för min del i varje fall) lite extra att baka med pumpa! Jag har vissat er bland annat kanelsmakande pumpamuffins tidigare.. Läs mer



Glutenfri Pumpapaj
Pajdeg:
25 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 ½ krm kanel
Pumpafyllning:
1 ägg
60 gram butternutpumpa
1 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
2 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen ingefära
Pajdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg. Tryck ut degen på botten och kanter av en liten springform eller pajform med en diamater på ca 12 centimeter. Förgrädda i ca 15 minuter.
Pumpafyllning
Skär pumpan i bitar (ca 60 gram). Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Skjud tills pumpan blir mjuk (ca 10-15 minuter) och rör om då och då. Mixa tills konsistensen blir slät med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa igen. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen under ca 35 minuter tills fyllningen är fast.
