Hoppa till innehåll

Pumpapaj – utan tillsatt socker

        Nu när det är halloweenmånad lockar det (för min del i varje fall) lite extra att baka med pumpa! Jag har vissat er bland annat kanelsmakande pumpamuffins tidigare.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pumpapaj - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Nu när det är halloweenmånad lockar det (för min del i varje fall) lite extra att baka med pumpa! Jag har vissat er bland annat kanelsmakande pumpamuffins tidigare under oktober och idag blir det pumpapaj! 
 
Min pumpapaj har en härligt krämig konsistens och smakar milt av butternutpumpa och kryddorna kanel, kardemumma och ingefära. Givetvis går det bra att krydda lite extra för den som gillar det!
 
 
Pumpapaj - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Glutenfri Pumpapaj

Pajdeg:
25 gram rumsvarmt smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 – 1 ½ msk sockerersättning
1 ½ krm kanel

Pumpafyllning:
1 ägg
60 gram butternutpumpa
1 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
2 krm kanel
1 krm malen kardemumma
1 krm malen ingefära

Pajdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg. Tryck ut degen på botten och kanter av en liten springform eller pajform med en diamater på ca 12 centimeter. Förgrädda i ca 15 minuter.

Pumpafyllning
Skär pumpan i bitar (ca 60 gram). Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vispgrädde. Skjud tills pumpan blir mjuk (ca 10-15 minuter) och rör om då och då. Mixa tills konsistensen blir slät med en stavmixer. Tillsätt resterande ingredienser och mixa igen. Häll fyllningen över pajdegen. Grädda mitt i ugnen under ca 35 minuter tills fyllningen är fast.

 

 

Pumpapaj - utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt