Hoppa till innehåll

Pumpapannkakor

    Hög tid att baka med pumpa! En riktig höst- och halloweenråvara. Här tipsar jag om mina pumpapannkakor som tillsammans med en gnutta Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pumpapannkakor - Baka Sockerfritt
 
 

Hög tid att baka med pumpa! En riktig höst- och halloweenråvara. Här tipsar jag om mina pumpapannkakor som tillsammans med en gnutta kanel höjer den mysiga höststämningen med en massa snäpp!

När jag bakar med pumpa använder jag oftast butternutpumpa – dom är ganska så bekväma i storleken och har en mild och nötaktig smak som passar bra att baka med. I just detta recept har jag använt min egen pumpapuré som jag enkelt gör genom att koka bitar av butternutpumpa mjuka och därefter mixa till en puré (men det går också bra att köpa färdigt). Pannkakorna påminner om american pancakes då jag har gjort dom små och rätt tjocka. Servera gärna pannkakorna med bär, valfri grädde och honung/fibersirap!

 

Pumpapannkakor - Baka Sockerfritt
 

Pumpapannkakor – 1 till 2 portioner (ca 6 små pannkakor)

2 ägg
½ dl pumpapuré
½ dl mjölk/”mjölkdryck”
½ dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
½-1 tsk bakpulver
½ -2/3 tsk kanel
gärna lite sötning efter smak

Låg alla ingredienser i en bunke och mixa samma med en stavmixer till en slät konsistens. Stek genast pannkakor utav smeten. Servera exempelvis med bär, nötsmör och fibersirap honey/gold.

 

Pumpapannkakor - Baka Sockerfritt