Pumpkin chocolate swirl muffins
Jag fortsätter på gårdagens muffinstema, men byter ut morötterna mot butternutpumpa! Det ni kan se här är alltså pumpamuffins med “chokladswirl”. Att ha choklad som instickare.. Läs mer


Pumpkin chocolate swirl muffins – 4 stycken
2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokt och puread butternutpumpa
3 msk kokosolja
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
Smaksättning: 1 tsk kakao och drygt 1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält kokosoljan. Blanda samman alla torra ingredienser (förutom smaksättningen) och rör ner bland äggen tillsammans med pumpapurén och oljan. Ta bort ca 1 dl av smeten och smaksätt med kakao (efter smak). Den större delen smaksätts med kanel (efter smak). Kanelsmeten fördelas i muffinsformar. Chokladsmeten fördelas ovanpå. Dra med änden av en liten sked i smeten och forma ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Om önskas toppas muffinsen med smält choklad (utan tillsatt socker, gärna en stveiachoklad)!




