Hoppa till innehåll

Pumpkin chocolate swirl muffins

Jag fortsätter på gårdagens muffinstema, men byter ut morötterna mot butternutpumpa! Det ni kan se här är alltså pumpamuffins med “chokladswirl”. Att ha choklad som instickare.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag fortsätter på gårdagens muffinstema, men byter ut morötterna mot butternutpumpa! Det ni kan se här är alltså pumpamuffins med “chokladswirl”. Att ha choklad som instickare tycker jag gör muffinsen ännu roligare. Som om det inte räckte beslutade jag mig att toppa det hela med smält choklad! Hur fint blev inte det? Den smälta chokladen tyckte jag passade bra till muffinsen, men är något som inte alls är något måste.
 
Muffinsen är mejerifria och smakar även lite kanel. Passar fint i höst!
 
 
 
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Pumpkin chocolate swirl muffins – 4 stycken

2 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokt och puread butternutpumpa
3 msk kokosolja
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 tsk bakpulver

Smaksättning: 1 tsk kakao och drygt 1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt och smält kokosoljan. Blanda samman alla torra ingredienser (förutom smaksättningen) och rör ner bland äggen tillsammans med pumpapurén och oljan. Ta bort ca 1 dl av smeten och smaksätt med kakao (efter smak). Den större delen smaksätts med kanel (efter smak). Kanelsmeten fördelas i muffinsformar. Chokladsmeten fördelas ovanpå. Dra med änden av en liten sked i smeten och forma ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Om önskas toppas muffinsen med smält choklad (utan tillsatt socker, gärna en stveiachoklad)!

 
 
 
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt
 
Pumpkin chocolate swirl muffins - Baka Sockerfritt