Hoppa till innehåll

Pumpkin spice latte – utan tillsatt socker!

Med hösten kommer också massa härligt höstiga råvaror så som pumpa och äpplen, och kryddor som Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Med hösten kommer också massa härligt höstiga råvaror så som pumpa och äpplen, och kryddor som kanel och kardemumma. Något som jag tycker hör hösten till är den så kallade “pumpkin spice latte”- alltså en slags kaffedryck med pumpa och tillhörande “pumpakryddor”. Jag använde själv butternutpumpa och blandade kryddorna kanel, kardemumma och muskot. Ofta är det även ingefära med i denna typ av dryck – men man tar helt enkelt de kryddor man själv vill och tycker är gott!

Butternutpumpan kokade jag och pureade med en stavmixer, men det går också fint att att använda färdigköpt pumpapuré. Jag valde att söta min pumkin spice latte med honung, men annan sötning som sötningsströ eller steviadroppar fungerar givetvis. Den som vill toppar det hela med vispgrädde! Detta känns riktigt höstlyxigt!

 

Pumpkin spice latte - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt

Pumpkin spice latte – 2 portioner

4 dl mjölk (av valfri sort)
4 msk kokt och puread buttertpumpa
4 msk varmt kaffe
2-3 tsk honung
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm muskot
ev. lite ingefära

Toppa gärna med: grädde

Lägg alla ingredienser förutom kaffe i en bunke (eller liknande) och mixa samman allt noga (jag kör med stavmixer). Värm detta i mikron eller i en kastrull (se då till att det inte bränns). Vispa gärna med en mjölkskummare (eventuellt med en stavmixer igen) tills det blir skummigt. Häll upp i glas och häll kaffe ovanpå. Den som önskar toppar med grädde och pudrar över kanel eller kardemumma!

 

 

Pumpkin spice latte - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt