Rabarberdessert med vaniljkräm
Nu när det äntligen är säsong för den fräscha råvaran rabarber är det väl dags att passa på att använda den så mycket som möjligt! Ett rabarberrecept som jag gjorde.. Läs mer



Rabarberdessert med vaniljkräm – 4 portioner
Rabarberkompott:
300 gram skivor av rabarber
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk fibersirap honey
1-2 msk vatten
½ msk saft av citron
Vaniljkräm:
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver
Rabarberkompott
Ta bort skalet från rabarbern och skär i bitar på ca 2 cm (så att du får ca 200 gram bitar). Lägg detta tillsammans med resterande ingredienser, koka upp och sjud under ca 10 minuter tills det har blivit en kompott. Rör om då och då. Söta eventuell extra efter smak. Låt svalna helt i kylskåp (eller någon timme i frys för expressfart).
Vaniljkräm
Vispa samman alla ingredienser till en slät konsistens utan klumpar. Sjud en kort stund tills konsistensen tjocknat till en kräm. Låt svalna.
Fördela först rabarberkompotten i portionsglas och därefter vaniljkrämen. Toppa gärna med nötter/müsli och valfri dekoration!
