Hoppa till innehåll

Rabarberdessert med vaniljkräm

      Nu när det äntligen är säsong för den fräscha råvaran rabarber är det väl dags att passa på att använda den så mycket som möjligt! Ett rabarberrecept som jag gjorde.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Rabarberdessert med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
 
 
Nu när det äntligen är säsong för den fräscha råvaran rabarber är det väl dags att passa på att använda den så mycket som möjligt! Ett rabarberrecept som jag gjorde förra året tillsammans med N!CK’S är denna fina dessert – Rabarberkompott med vaniljkräm. Len och krämig konsistens och inte alls svår att göra! För den som vill rekommenderar jag att toppa med något med crunch, som exempelvis nötter (jag använde mig av pekannötter) eller någon slags müsli. Passar finfint som midsommardessert!
 
Obs. Kom ihåg att röra noga och inte ha för hög värme när vaniljkrämen görs.
 
 

Rabarberdessert med vaniljkräm - Baka Sockerfritt

 
 

Rabarberdessert med vaniljkräm – 4 portioner

Rabarberkompott:
300 gram skivor av rabarber
2 ½ msk sockerersättning
2 ½ msk fibersirap honey
1-2 msk vatten
½ msk saft av citron

Vaniljkräm:
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk sockerersättning
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

Rabarberkompott
Ta bort skalet från rabarbern och skär i bitar på ca 2 cm (så att du får ca 200 gram bitar). Lägg detta tillsammans med resterande ingredienser, koka upp och sjud under ca 10 minuter tills det har blivit en kompott. Rör om då och då. Söta eventuell extra efter smak. Låt svalna helt i kylskåp (eller någon timme i frys för expressfart). 

Vaniljkräm
Vispa samman alla ingredienser till en slät konsistens utan klumpar. Sjud en kort stund tills konsistensen tjocknat till en kräm. Låt svalna. 

Fördela först rabarberkompotten i portionsglas och därefter vaniljkrämen. Toppa gärna med nötter/müsli och valfri dekoration!

 
 

Rabarberdessert med vaniljkräm - Baka Sockerfritt