Hoppa till innehåll
Open navigation

Rabarbergrottor

Under maj till augusti är det säsong för rabarber och därför kanske det inte är så konstigt att det i sociala medier börjar dyka upp ett och annat rabarberrecept. Under föregående veckan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Under maj till augusti är det säsong för rabarber och därför kanske det inte är så konstigt att det i sociala medier börjar dyka upp ett och annat rabarberrecept. Under föregående veckan visade jag er min rabarberkaka, och här kommer mina rabarbergrottor! Jag har både gjort hallon- och blåbärsgrottor, så det passar finfint att även göra en liknande småkaka med rabrabergrottor! Man kan förstås ha färdig rabarbersylt som fyllning, men jag gjorde så att jag finhackade en bit arbarber och sjöd med lite grädde och sötning.

 
 
 
Rabarbergrottor - Baka Sockerfritt
 
 

Rabarbergrottor  8 kakor

Rabarberröra:
40 gram rabarber

3 msk vispgrädde
1 tsk sötströ

Kakdeg:
40 gram rumsvarmt smör

1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 ½ msk hasselnötsmjöl
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Rabarberröra
Skala en bit rabarber och skär i mindre bitar tills du får ca 40 gram rabarberbitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Sjud tills röran tjocknar.

Kadeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma bollar av degen på en plåt med bakplåtspapper, platta ut en aning och gör en grop i mitten av varje kaka. Fyll gropen med rabarberröra. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna innan kakorna rörs.

 

Rabarbergrottor - Baka Sockerfritt