Hoppa till innehåll

Rabarberkaka

Visste du att rabarbern är en grönsak? Den har dessutom låg andel kolhydrater (ca 3 gram per 100 gram) och är därför också bra ur LCHF-synpunkt. Rabarberbitarna gör du genom att först.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 2 -3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna förutom 1 tsk sötströ och 10 gram nötter.
  • Tillsätt grädde, ägg och smör och blanda noga. Häll smeten i en smörad och bröad springform (12 cm).
  • Skär rabarber i skivor/bitar och blanda med 1 tsk sötströ. Tryck ner bitarna i smeten.
  • Hacka 10 gram nötter och fördela över den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills kaka börjar bli fast (känn med en sticka, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten). Servera med vaniljsås eller grädde (gärna smaksatt med vanilj
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!