Rabarberkaka
Visste du att rabarbern är en grönsak? Den har dessutom låg andel kolhydrater (ca 3 gram per 100 gram) och är därför också bra ur LCHF-synpunkt. Rabarberbitarna gör du genom att först.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 2 -3 portioner
Ingredienser
- 25 gram smör
- 1 ägg
- ½ dl mandelmjöl
- 2 msk riven kokos
- 1 ½ - 2 msk + 1 tsk sötströ
- 2 msk vispgrädde/mjölk
- ½ msk kokosmjöl
- ½ tsk bakpulver
- ½ tsk kanel
- 1 krm vaniljpulver
- 40 gram rabarber
- ev. 10 gram nötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret
- Blanda de torra ingredienserna förutom 1 tsk sötströ och 10 gram nötter.
- Skär rabarber i skivor/bitar och blanda med 1 tsk sötströ. Tryck ner bitarna i smeten.
- Hacka 10 gram nötter och fördela över den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 - 20 minuter tills kaka börjar bli fast (känn med en sticka, kakan får gärna vara lite kladdig i mitten). Servera med vaniljsås eller grädde (gärna smaksatt med vanilj
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!