Rabarberkaka med smak av mazarin
Ljuvlig mejerifri rabarberkakan smaksatt med Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0979_2_59427172e087c378c9c56a95.jpg)
40 minuter
Portioner: 6 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 30 +20 gram rabarber
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 2 msk rismjöl
- 2 msk + 1 tsk sötningströ
- 2 msk kokosmjöl
- 2 msk kokosolja
- 2 msk vatten
- 1 tsk bakpulver
- ca 5 droppar bittermandelarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i detta. Tillsätt olja och vatten.
- Skala och skär rabarber i bitar, och blanda 30 gram av dessa med 1 tsk sötningsströ och rör ner.
- Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och häll i smeten. Tryck ned resterande rabarberbitar och strö eventuellt med lite extra sötningsströ. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills kakan har blivit fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!