Hoppa till innehåll

Rabarberkompott med vaniljkräm

    Sponsrat samarbete med N!CK’S     Nu börjar rabarbersäsongen ta slut och det gäller såklart att passa på att baka med denna fräscha råvara! Kanske har ni till och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 
 
Nu börjar rabarbersäsongen ta slut och det gäller såklart att passa på att baka med denna fräscha råvara! Kanske har ni till och med plockat/fått massa rabarber som ni inte riktigt vet vad ni ska göra av med? Då är ett hett tips att göra rabarberkompott! Fräscht och gott att äta till mellis/frukost, och såklart göra ljuvliga desserter med – såsom denna rabarberkompott med vaniljkräm!
 
Rabarberkompotten i detta recept görs enkelt genom att koka skivor av rabarber med N!CK’S Use Like Sugar som är min favvosockerersättning (känner ingen bismak och fungerar mycket likt socker), samt fibersirap honey (även den från N!CK’S) som är som en ljus sirap och bidrar till god och mild smak och sammanhängande konsistens.
 
Rabarberkompotten toppas alltså med en kräm smaksatt med vanilj. Härligt tjock och med en mild och rund vaniljsmak (sötad med Use Like Sugar). Kom ihåg att röra noga och inte ha för hög värme när denna görs! Sist men inte minst passar det utmärkt med något slags “crunch” att toppa med. Typ nötter (körde med pekannötter) eller kanske müsli. Mums!
 
 
Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
 

Rabarberkompott med vaniljkräm – 4 portioner

Rabarberkompott:
300 gram skivor av rabarber
2 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
2 ½ msk N!CK’S Fiber Syrup Honey
1-2 msk vatten
½ msk saft av citron

Vaniljkräm:
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

Rabarberkompott
Ta bort skalet från rabarbern och skär i bitar på ca 2 cm (så att du får ca 200 gram bitar). Lägg detta tillsammans med resterande ingredienser, koka upp och sjud under ca 10 minuter tills det har blivit en kompott. Rör om då och då. Söta eventuell extra efter smak. Låt svalna helt i kylskåp (eller någon timme i frys för expressfart). 

Vaniljkräm
Vispa samman alla ingredienser till en slät konsistens utan klumpar. Sjud en kort stund tills konsistensen tjocknat till en kräm. Låt svalna. 

Fördela först rabarberkompotten i portionsglas och därefter vaniljkrämen. Toppa gärna med nötter/müsli och valfri dekoration!

 
 

Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt
 
 
Rabarberkompott med vaniljkräm - Baka Sockerfritt