Rabarberkompott med vaniljkräm
Sponsrat samarbete med N!CK’S Nu börjar rabarbersäsongen ta slut och det gäller såklart att passa på att baka med denna fräscha råvara! Kanske har ni till och.. Läs mer



Rabarberkompott med vaniljkräm – 4 portioner
Rabarberkompott:
300 gram skivor av rabarber
2 ½ msk N!CK’S Use Like Sugar
2 ½ msk N!CK’S Fiber Syrup Honey
1-2 msk vatten
½ msk saft av citron
Vaniljkräm:
2 äggulor
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 tsk potatismjöl
2 krm vaniljpulver
Rabarberkompott
Ta bort skalet från rabarbern och skär i bitar på ca 2 cm (så att du får ca 200 gram bitar). Lägg detta tillsammans med resterande ingredienser, koka upp och sjud under ca 10 minuter tills det har blivit en kompott. Rör om då och då. Söta eventuell extra efter smak. Låt svalna helt i kylskåp (eller någon timme i frys för expressfart).
Vaniljkräm
Vispa samman alla ingredienser till en slät konsistens utan klumpar. Sjud en kort stund tills konsistensen tjocknat till en kräm. Låt svalna.
Fördela först rabarberkompotten i portionsglas och därefter vaniljkrämen. Toppa gärna med nötter/müsli och valfri dekoration!



