Rabarbermuffins
Rabarbersäsongen pågar främst mellan maj och augusti, så passa på att baka med svenska rabarber under denna period (annars skulle jag rekommendera frysta). Rabarbern har en relativt syrlig smak,.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Servings: 6 muffins
Ingredienser
Rabarberröra:
- 60-100 gram rabarber i små bitar
- 5-6 msk vispgrädde
- 4-6 tsk sockerersättning
- 2 krm vaniljpulver
Muffinssmet:
- 50 gram smör
- 2 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 20 gram finhackade pecannötter
- 2 tsk kokosmjöl
- 1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Rabarberröra, Lägg ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter, tills rabarbern ”löses upp”
- Muffinssmet:, Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Rör till sist ner rabarberröran.
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!