Hoppa till innehåll

Rabarbermuffins

Då det är ungefär mitt i säsongen för rabarber (april/maj-augusti), tycker jag det är dags för mitt andra rabarberrecept. Då jag gjorde en rabarberkaka förra gången, tyckte jag det passade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Då det är ungefär mitt i säsongen för rabarber (april/maj-augusti), tycker jag det är dags för mitt andra rabarberrecept. Då jag gjorde en rabarberkaka förra gången, tyckte jag det passade med muffins nu! För att få kakan “osur” och med en mild rabarbersmak, gjorde jag en enkel rabarberkräm/röra som jag rörde ner i en relativt neutral muffinssmet. Resultatet blev riktigt gott och saftigt! Vill man ha en lite mer framträdande rabarbersmak, används den större mängden rabarber (minst) och lite extra a av övriga ingredienser till rabarberröran.
 
 
Rabarbermuffins - Baka Sockerfritt
 

Rabarbermuffins – 6 stycken

Rabarberröra:
60-100 gram rabarber i små bitar
5-6 msk vispgrädde
4-6 tsk sötströ
2 krm vaniljpulver

Muffinssmet:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
20 gram finhackade pecannötter
2 tsk kokosmjöl
1 tsk bakpulver

Rabarberröra
Lägg ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter, tills rabarbern ”löses upp”.

Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör och ägg. Rör till sist ner rabarberröran. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

Rabarbermuffins - Baka Sockerfritt