Rabarbermuffins
Då det är ungefär mitt i säsongen för rabarber (april/maj-augusti), tycker jag det är dags för mitt andra rabarberrecept. Då jag gjorde en rabarberkaka förra gången, tyckte jag det passade.. Läs mer


Rabarbermuffins – 6 stycken
Rabarberröra:
60-100 gram rabarber i små bitar
5-6 msk vispgrädde
4-6 tsk sötströ
2 krm vaniljpulver
Muffinssmet:
50 gram smör
2 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk hasselnötsmjöl
20 gram finhackade pecannötter
2 tsk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
Rabarberröra
Lägg ingredienserna i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10 minuter, tills rabarbern ”löses upp”.
Muffinssmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smör och ägg. Rör till sist ner rabarberröran. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.