Hoppa till innehåll

Rabarbersäsong och knäckig rabarberpaj

      Det är äntligen rabarbersäsong, och det är verkligen ett tecken på att sommaren snart är här. Ett av mina många rabarberrecept är min knäckiga rabarberpaj, och just.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Rabarbersäsong och knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
Det är äntligen rabarbersäsong, och det är verkligen ett tecken på att sommaren snart är här. Ett av mina många rabarberrecept är min knäckiga rabarberpaj, och just denna vill jag såklart tipsa er om idag. Det är också ett recept som jag gjorde tillsammans med N!CK’S för ett par år sen, men som jag tycker återigen måste se dagens ljus! Det blir väldigt god med en knäckig kolasmak i kontrast mot en mer syrlig rabarber. Extra gott att servera med en klick grädde eller vaniljglass utan tillsatt socker.

Rabarbersäsong och knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt

 
 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker – 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey/gold
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.

 
 

Rabarbersäsong och knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt