Rabarbersmulpaj
Det är så ljuvligt att baka med rabarber! Det ger mig verkligen sommarkänsla. Rabarber är ju rätt syrligt, så jag tycker det passar att söta upp lite och blanda med mjuka smaker. I detta.. Läs mer

Det är så ljuvligt att baka med rabarber! Det ger mig verkligen sommarkänsla. Rabarber är ju rätt syrligt, så jag tycker det passar att söta upp lite och blanda med mjuka smaker. I detta recept har jag sjudit upp smör och grädde där jag blandat kokos och havregryn i. Ett “havretäcke” är så gott på smulpajer tycker jag!

Rabarbersmulpaj
75 gram rabarber
10 gram smör
3/4 dl riven kokos
½ dl havregryn
2 msk grädde
1 + ½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor och fördela i en liten pajform på ca 14 cm i diameter. Sjud smör, grädde och sötningsströ under några minuter. Rör ner kokos, havregryn och vanilj. Fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.


