Hoppa till innehåll

Rabarbersmulpaj

Det är så ljuvligt att baka med rabarber! Det ger mig verkligen sommarkänsla. Rabarber är ju rätt syrligt, så jag tycker det passar att söta upp lite och blanda med mjuka smaker. I detta.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Det är så ljuvligt att baka med rabarber! Det ger mig verkligen sommarkänsla. Rabarber är ju rätt syrligt, så jag tycker det passar att söta upp lite och blanda med mjuka smaker. I detta recept har jag sjudit upp smör och grädde där jag blandat kokos och havregryn i. Ett “havretäcke” är så gott på smulpajer tycker jag!

Detta recept är anpassat för en mindre form, men det går givetvis att öka mängden ingredienser och använda en större form. Hoppas ni testar!
 
 
 
Rabarbersmulpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Rabarbersmulpaj

75 gram rabarber
10 gram smör
3/4 dl riven kokos
½ dl havregryn
2 msk grädde
1 + ½ msk sötningsströ
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor och fördela i en liten pajform på ca 14 cm i diameter. Sjud smör, grädde och sötningsströ under några minuter. Rör ner kokos, havregryn och vanilj. Fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

 
 
 
Rabarbersmulpaj - Baka Sockerfritt
 
Rabarbersmulpaj - Baka Sockerfritt
 
Rabarbersmulpaj - Baka Sockerfritt