Hoppa till innehåll
Open navigation

Rabarbersnittar

Somriga kaksnittar med rabarber!    Två tips när dessa snittar görs är först att inte göra skåran för djup. Då blir kakbottnen så tunn att den lätt kan gå sönder/delas i två.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 10 kakor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Rabarberröra:

Kakdeg:

Instruktioner

  • Rabarberröra
  • Skala en bit rabarber och skär i mindre bitar tills du får ca 60 gram rabarberbitar.
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat och allt går att mosa till en röra (ca 15 min)
  • Kakdeg
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser noga.
  • Forma två avlånga korvar utav degen och platta ut till ca 15X7 cm och drygt 1 cm hög. Gör en fördjupning från kortände till kortände.
  • Fördela rabarberröran i fördjupningen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
  • Medan längden fortfarande är varm skärs den försiktigt på snedden till snittar. Rör dom inte mer förrän de är helt kalla och därmed har stelnat.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!