Rabarbersnittar
Somriga kaksnittar med rabarber! Två tips när dessa snittar görs är först att inte göra skåran för djup. Då blir kakbottnen så tunn att den lätt kan gå sönder/delas i två.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2016/06/DSC_0280.jpg)
40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 10 kakor
Ingredienser
Rabarberröra:
- 60 gram rabarber i små bitar
- 3 msk vispgrädde
- 2 tsk sockerersättning
Kakdeg:
- 50 gram smör
- 2 dl mandelmjöl
- 3 msk riven kokos
- 2-3 msk sockerersättning
- 2 msk kokosmjöl
- 2 krm kardemumma
- 1 tsk fiberhusk
Instruktioner
- Rabarberröra
- Skala en bit rabarber och skär i mindre bitar tills du får ca 60 gram rabarberbitar.
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud på låg värme tills rabarbern mjuknat och allt går att mosa till en röra (ca 15 min)
- Kakdeg
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser noga.
- Forma två avlånga korvar utav degen och platta ut till ca 15X7 cm och drygt 1 cm hög. Gör en fördjupning från kortände till kortände.
- Fördela rabarberröran i fördjupningen. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.
- Medan längden fortfarande är varm skärs den försiktigt på snedden till snittar. Rör dom inte mer förrän de är helt kalla och därmed har stelnat.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!