Hoppa till innehåll
Open navigation

Raw chocolate fudge

Ljuvligt, så ljuvlig det är med lördag, som enligt mig veckans bästa dag! Tyvärr sov jag riktigt dåligt i natt. Jag hade någon slags tankeloop som vägrade försvinna ut huvudet, en slags.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ljuvligt, så ljuvlig det är med lördag, som enligt mig veckans bästa dag! Tyvärr sov jag riktigt dåligt i natt. Jag hade någon slags tankeloop som vägrade försvinna ut huvudet, en slags tanke som jag tänkte om och om igen. Även om det inte var något viktigt. Jag kan få så ibland innan jag ska sova, samt under natten. Något irriterande! Som tur är, är jag ändå pigg. Och jag ska njuta i fulla drag av min underbara lördag. Jag kommer att börja dagen som jag nästan alltid gör på lördagar med ett träningspass, fast denna gång blir det step istället för ett skivstångspass (hurra för att friskis lagt in ett steppass på lördagar!). Jag blir så full av energi av dessa förmiddagspass, och dagen får verkligen en bra start. När jag studerade tränade jag mycket oftare under den tidiga delen av dagen, men det är ju onekligen lite svårare när man jobbar heltid. Att gå och träna typ halv sju känns inte riktigt som min grej. Däremot så har jag ett par gånger gått på lunchpass under arbetsveckan. Det är lite stressigt, men jag tycker att det verkligen är värt det, för det är ju så skönt! Ikväll ska jag dessutom se på “The wolf of Wall street” på bio, jag är ju finanskvinna och allt (haha)!
 
Ni läste om min tävling igår hoppas jag? För vem vill liksom inte vinna en flaska jojobaolja? Jag bad i och med denna tävling att ni skulle skriva en liten kommentar om vad ni vill se mer här på Baka Sockerfritt, och det roliga är att mycket av det som hittills har nämnts har jag redan förberett och skrivit inlägg/texter för. Till exempel har jag gjort flertalet bakverk utan sötningsmedel, bakverk utan smör och grädde, bakat enligt raw och även skrivit en text om den sötning jag använder (vilket alltså har efterfrågats). Jag tänkte börja med ett raw-recept redan nu, som jag skapade under förra helgen. Detta är en raw chokladfudge, som fått sin chokladsmak från raw (orostad) kakao. Ett stort plus är att fudgen är väldigt lättgjord och bara innehåller fyra ingredienser.
 
 
Raw chocolate fudge - Baka Sockerfritt
 

Raw chocolate fudge – 12 bitar

100 gram färska dadlar (med kärnan borttagen)
50 gram pecannötter
2 msk raw kakao
35 gram kokosolja

Mixa samman alla ingredienser. Klä en liten form (ex en liten matlåda, ca 10X10 cm) med aluminiumfole och fördela i fudgen. Ställ fudgen i kylen i några timmar tills den stelnat, och skär därefter fudgen i rutor.

 
Raw chocolate fudge - Baka Sockerfritt