Hoppa till innehåll
Open navigation

Raw chokladkaka med banan och cashewnötter

En kaka som är helt raw! Bottnen av kakan består av nötter blandade med färska (och kladdiga) dadlar. Detta är toppad med en chokladkräm smaksatt med raw Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En kaka som är helt raw! Bottnen av kakan består av nötter blandade med färska (och kladdiga) dadlar. Detta är toppad med en chokladkräm smaksatt med raw kakao. Sötman kommer från banan, dadlar och eventuell agave sirap.
20 minuter + tid för att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Baka utan spis, Choklad, Mejerifritt, Raw, Utan sötningsmedel
Portioner: 3 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

Botten:

  • 35 gram naturella cashewnötter
  • 45 gram färska dadlar
  • 15 gram valnötter

Chokladfyllning:

  • ½ banan ca 60 gram
  • 30 gram hasselnötter eller annan valfri nöt
  • 45 gram färska dadlar
  • 2 tsk raw kakao
  • 1 krm vaniljpulver
  • ev. 1 msk agave sirap

Instruktioner

  • Botten:, Finhacka eller mixa cashewnötter och valnötter.
  • Blanda detta noga med färska dadlar
  • Tryck ut massan i botten av en springform av mindre storlek (12 cm)
  • Chokladfyllning:, Mixa ihop alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Tillsätt eventuellt agave sirap eller honung efter smak.
  • Fördela chokladfyllningen över bottnen.
  • Låt kakan förvaras i en frys, så att den hårdnar. Ta ut kakan ett tag innan servering tills den får önskad konsistens.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!