Raw chokladkaka med banan och cashewnötter
En kaka som är helt raw! Bottnen av kakan består av nötter blandade med färska (och kladdiga) dadlar. Detta är toppad med en chokladkräm smaksatt med raw Läs mer

En kaka som är helt raw! Bottnen av kakan består av nötter blandade med färska (och kladdiga) dadlar. Detta är toppad med en chokladkräm smaksatt med raw kakao. Sötman kommer från banan, dadlar och eventuell agave sirap.
20 minuter + tid för att stelna
Portioner: 3 stycken
Ingredienser
Botten:
- 35 gram naturella cashewnötter
- 45 gram färska dadlar
- 15 gram valnötter
Chokladfyllning:
- ½ banan ca 60 gram
- 30 gram hasselnötter eller annan valfri nöt
- 45 gram färska dadlar
- 2 tsk raw kakao
- 1 krm vaniljpulver
- ev. 1 msk agave sirap
Instruktioner
- Botten:, Finhacka eller mixa cashewnötter och valnötter.
- Blanda detta noga med färska dadlar
- Tryck ut massan i botten av en springform av mindre storlek (12 cm)
- Chokladfyllning:, Mixa ihop alla ingredienser (jag använder en stavmixer). Tillsätt eventuellt agave sirap eller honung efter smak.
- Fördela chokladfyllningen över bottnen.
- Låt kakan förvaras i en frys, så att den hårdnar. Ta ut kakan ett tag innan servering tills den får önskad konsistens.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!