Hoppa till innehåll
Open navigation

Raw food i New York – Pure food and wine

Under den nionde och sista hela dagen i New York åt vi middag på Pure Food and Wine (One Lucky Duck), som är ett vad jag förstått både omtyckt och omtalat raw food ställe i New York.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Under den nionde och sista hela dagen i New York åt vi middag på Pure Food and Wine (One Lucky Duck), som är ett vad jag förstått både omtyckt och omtalat raw food ställe i New York (ligger på 54 Irving Place, mellan 17:e och 18:e gatan). Middagen börjar serveras klockan halv sex (de har även lunch), och nästan prick var vi där! Det blev en tidig middag, men då vi var rejält sugna och ganska hungriga, var det perfekt. Vi valde att sitta utomhus på deras gård (inte den som är mot ingången), och det var underbart i det ljumna vädret. 
 
Jag tog en förrätt och efterrätt (jag skulle helt enkelt inte orka även en huvudrätt också), och Artur tog enbart en huvudrätt. Till förrätt beställde jag “Plate of Assorted Cultured Dr. Cow Tree Nut Cheeses and Rosemary Crisps” (19 dollar), dvs. tre olika ostar baserade på cashewnötter och smaksatta på olika sätt, tillsammans med rosmarinkex och björnbär. Jag har gått och sagt att jag saknar ost, vilket gjorde detta val ganska enkelt. Ostarna var lite syrliga, och härligt krämiga. Denna förrätt får ett ganska högt betyg av mig, om än inte det högsta.
 
Förutom att jag är sugen på ost, har jag även varit sugen på choklad (det är som vanligt med andra ord). Därför valde jag till efterrätt en chokladkaka serverad med glass vilken kallades “German Chocolate Cake” (15 dollar) serverad med “port ice cream, port cherries, praline brittle”). Den var otroligt mastig, men mycket god och härligt sött. Det var varvade ljusa lager (med smak av kokos) med mastiga chokladlager (kraftig chokladsmak), på kakan. Glassen var otroligt krämig, mjuk och perfekt lagom söt. Det var även kex, en kolaaktig sås (mycket, mycket god) och marinerade körsbär till. Även fast själva kakan var ganska liten, så var en sådan mer än nog (nötter och sådan kompakt frukt är ju otroligt energirikt och mättande). Efterrätten får nästan full pott, även om ärligt talat efterrätten på Rockin’ Raw är oslagbar. Läs mer om den HÄR!
 
Artur valde “Portabella Mushroom with Cauliflower and Horseradish Aioli” (med “kale chimichurri, mango salsa, barbecue sauce, haricots vert”, pris 23 dollar), vilken han säger smakade mycket gott och får en fyra av fem. Jag smakade en bit av portabellon, och den hade en perfekt konsistens och var smakrik.
 
Maten var givetvis raw, och därmed utan gluten, ägg, mejerier och tillsatt socker. 
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt 
Tråkigt nog glömde jag att minneskortet till kameran var kvar i datorn på hotellrummet, och därför får ni nöja er med mobilbilder. Hoppas ni klarar er i vilket fall. Så här ledsen blev jag.
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt
 
Restaurangen är lite åt det finare hållet, även om maten faktiskt är ganska billig, och absolut prisvärd. 
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt
  
Mysig utegård.
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt
 
Min förrätt med ostar och kex.
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt
 
Artus huvudrätt.
 
Raw food i New York - Pure food and wine - Baka Sockerfritt
 
Min underbara efterrätt med choklad!