Hoppa till innehåll

Raw och hälsosam mat i New York

För exakt ett år sedan var jag i New York. Vi hade en enorm tur att vi åkte precis när vädret började bli galet här (överdriven värme och regnoväder), medan vädret låg runt 25 grader.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

För exakt ett år sedan var jag i New York. Vi hade en enorm tur att vi åkte precis när vädret började bli galet här (överdriven värme och regnoväder), medan vädret låg runt 25 grader där. Ett utav de mål jag hade med resan (förutom att ha himla roligt) var att besöka och uppleva hälsosamma restauranger och caféer. Här nedan kommer några tips (om ni nu åker dit, glöm inte att kolla att stället verkligen finns kvar). 

 
Vi besökte Baby Cakes där de serverar hälsosamma bakverk (veganska) gjorda utan gluten, mjölk, socker etc, (de har främst fokus på take away). Här finns cupcakes, donuts, kakor och mycket annat. Vi åt även en underbar middag på Rockin’ Raw som ligger på 171 Sullivan st. (station Houston Street), och är en raw food restaurang med riktigt bra priser. Nästan all mat är raw, glutenfri, mejerifri, utan tillsatt socker (men är den inte raw skyltas det) och mycket är även utan nötter. Rockin’ raw var förmodligen den mest prisvärda raw stället vi var på under hela resan. Dessutom åt jag en sådan underbar ice cream sandwich till efterrätt, vilket nog var det godaste jag åt på hela resan!
 
Vi besökte raw restaurangen Quintessence (263 E 10th Street) och raw caféet Jennifer’s way bakery. Vi hann även förbi Pure Food and Wine som vad jag förstått är både omtyckt och omtalat raw food ställe i New York (ligger på 54 Irving Place, mellan 17:e och 18:e gatan). Sedan har vi One Lucky Duck (vi var på den som ligger på Gramercy, 125 East 17th street) som är ett raw food-café som hör ihop med Pure Food and Wine (den ligger precis bredvid). Här serveras olika shakes, lunch, drickor och det viktigaste av allt: bakverk.  
 
Någon som besökt dessa ställen?
 
Om ni vill läsa en mer omfattande beskrivning, kolla in HÄR!
 
 
Raw och hälsosam mat i New York - Baka Sockerfritt
 
Pecan pie på Quintessence
 
 
Raw och hälsosam mat i New York - Baka Sockerfritt
 
Ljuvliga skapelser på Jennifer’s way bakery
 
Raw och hälsosam mat i New York - Baka Sockerfritt
 
Denna vackra efterrätt hette German Chocolate Cake, vilken jag åt på Pure food and wine.
 
 
Raw och hälsosam mat i New York - Baka Sockerfritt
 
En glassandwich på One lucky duck