Recepttips – Skumkokosrutor
Ett av mina tidigare recept som blivit populärt är dessa skumkokosrutor – och jag tycker att dom liknar sådana där skumkokosbollar/skumraketer. Roligt.. Läs mer



Skumkokosrutor – 4 stycken
Botten:
2 äggvitor
2 gelatinplattor
2 msk sockerersättning
2 msk kokande vatten
1 ½ msk riven kokos
1 krm vaniljpulver
Glasyr:
1 äggvita
1 gelatinplatta
1 ½ msk sukrin melis (eller annat liknande)
1 msk kakao
1 msk kokande vatten
Toppa med: riven kokos och/eller hyvlad choklad
Botten
Vispa äggvitorna med sötning med elvisp till en fast konsistens. Blanda i vaniljpulver och kokos. Lägg gelatinplattorna i kallt vatten i ca fem minuter. Krama ur vattnet och häll över 2 msk kokande vatten. Häll detta över äggblandningen medan du vispar med elvisp.
Klä en passande form med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stå i kylskåp för att stelna i minst ett par timmar.
Glasyr
Vispa äggvitorna med sukrin melis pösigt med elvisp. Blanda även i kakao. Lägg gelatinplattan i kallt vatten i fem minuter, krama ur vattnet och häll över 1 msk kokande vatten. Häll detta i äggvispen under vispande. Fördela glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ återigen in i kylskåp i minst 10 minuter. Skär upp kakan i bitar!
