Hoppa till innehåll

Ricottadessert med jordgubbsrippel

Idag vill jag fresta med en ljuvlig sommardessert med ricotta och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag vill jag fresta med en ljuvlig sommardessert med ricotta och jordgubbsrippel! Och vet du – om du nu skulle vilja göra som jag och festa till det rejält någon dag så går den även att servera till frukost eller mellanmål. 

Det var ett bra tag sedan jag skapade detta recept på min ricottadessert, men jag kommer så väl ihåg när jag tog fram receptet. Jag utgick helt enkelt från två smaker som jag tycker passar så fantastiskt gott tillsammans – ricotta och jordgubbar. Jag äter dess två ofta som de är tillsammans med lite sötning såsom honung. I denna dessert gjorde jag dock jordgubbsrippel av jordgubbarna!

Jag toppade även min fräscha dessert med valnötter och frystorkade bär.

15 minuter + ett par timmar att stelna
Inga röster än
Kategorier: Äggfritt, Efterrätter, Low carb/LCHF, Mellanmål, Nötfritt
Portioner: 4 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Ricottakräm:

Jordgubbsrippel:

Instruktioner

Jordgubbsrippel

  • Börja med detta moment. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens.
  • Låt stå i någon minut innan trippeln läggs i en kastrull, kokas upp och får sjuda i ett par minuter. Låt svalna under ett par timmar

Ricottakräm

  • Vispa alla ingredienser till en kräm. Söta efter smak.
  • Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Servera.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!