Ricottadessert med jordgubbsrippel
Ett fantastiskt gott och fräscht recept är denna Ricottadessert med jordgubbsrippel! Jag skulle säga att det främst är ett dessertrecept – men jag har även gjort den till.. Läs mer

Ett fantastiskt gott och fräscht recept är denna Ricottadessert med jordgubbsrippel! Jag skulle säga att det främst är ett dessertrecept – men jag har även gjort den till frukost. Hallå lyxfrulle liksom! Jag tycker mycket om ricotta (väljer Zetas) och eftersom jag tycker det pssar så grymt bra tillsammans med jordgubbar och honung så blev dessa smaker givna tillsammans! Här blandar jag ricotta med honung och jordgubbsrippel. M.U.M.S!
På bilderna toppade jag min ricottadessert med hackade valnötter och frystorkade bär.
Ricottadessert med jordgubbsrippel – 4 portioner
Ricottakräm:
500 gram ricotta
2-3 msk honung
ev. ett par tsk sockerersättning
ev. 1 krm vaniljpulver
Jordgubbsrippel:
150 gram frysta jordgubbar, tinade
3 msk grädde
1 msk sockerersättning
1 krm agar agar
Jordgubbsrippel
Börja med detta moment. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Låt stå i någon minut innan trippeln läggs i en kastrull, kokas upp och får sjuda i ett par minuter. Låt svalna under ett par timmar.
Ricottakräm
Vispa alla ingredienser till en kräm. Söta efter smak. Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Servera.