Hoppa till innehåll

Ricottadessert med jordgubbsrippel

Från i fredags kväll och två dygn fram (till idag eftermiddag) har jag varit hemma själv! Det känns ganska lyxigt och väldigt ovant. Och så lite tomt. Men den här känslan över att ha tid.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Från i fredags kväll och två dygn fram (till idag eftermiddag) har jag varit hemma själv! Det känns ganska lyxigt och väldigt ovant. Och så lite tomt. Men den här känslan över att ha tid är oslagbar. Att inte behöva bli stressad över att bussen är försenad, eller att kunna handla i lugn och ro, är väldigt skönt. 

Igår gjorde jag en riktigt lyxig frukost. Jag får ju passa på! Egentligen är det väl ett dessertrecept – men fungerar också om man vill starta dagen på ett extra bra sätt. Jag har under många år älskat ricotta. Jag äter det ofta med honung och/eller jordgubbar. Jag förstår inte hur det kan vara så gott! Observera att det beror på märket på ricottan. Själv köper jag bara från Zeta (ej sponsrad). Denna dessert betår av ricotta blandat med honung, varvat med en jordgubbsrippel. Ljuvligt!

Den som önskar toppar desserten med bär (färska eller frystorkade) och/eller nötter.

Ricottadessert med jordgubbsrippel - Baka Sockerfritt

Ricottadessert med jordgubbsrippel – 4 portioner

Ricottakräm:
500 gram ricotta
2-3 msk honung
ev. ett par tsk sötningsströ
ev. 1 krm vaniljpulver

Jordgubbsrippel:
150 gram frysta jordgubbar, tinade
3 msk grädde
1 msk sötningsströ
1 krm agar agar

Jordgubbsrippel
Börja med detta moment. Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Låt stå i någon minut innan trippeln läggs i en kastrull, kokas upp och får sjuda i ett par minuter. Låt svalna under ett par timmar.

Ricottakräm
Vispa alla ingredienser till en kräm. Söta efter smak. Varva ricottakräm och jordgubbsrippel i portionsglas. Servera.

Ricottadessert med jordgubbsrippel - Baka Sockerfritt

Ricottadessert med jordgubbsrippel - Baka Sockerfritt

Ricottadessert med jordgubbsrippel - Baka Sockerfritt