Hoppa till innehåll
Open navigation

Risbräck med vit choklad

      Puffat ris är en härlig ingrediens att baka med, och om ni inte testat det ännu så rekommenderar jag er att göra det! Bakverken blir luftigare och får samtidigt en något.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
Puffat ris är en härlig ingrediens att baka med, och om ni inte testat det ännu så rekommenderar jag er att göra det! Bakverken blir luftigare och får samtidigt en något mer segare konsistens. Passar rikigt bra i chokladgodis som här. 
 
Här ser ni risbräck som jag brukar tips om under varje höst/jul – och då är puffat ris såklart en huvudingrediens. Jag lyxade även till det med att ha i jorndötssmör, jordnötter och vit choklad i (från Clean eating, sötad med xylitol).
 
 

Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 

Risbräck med vit choklad – 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 

Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt