Hoppa till innehåll

Risbräck med vit choklad

        För ett par år sedan upptäckte jag hur kul det är att baka med puffat ris. Bakverk och godis kan bli helt annorlunda i både smak och konsistens genom att använda.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För ett par år sedan upptäckte jag hur kul det är att baka med puffat ris. Bakverk och godis kan bli helt annorlunda i både smak och konsistens genom att använda denna ingrediens!
 
Ett av mina godis med puffat ris är risbräck. Himlans smarrigt alltså. Jag valde att ta det hela snäppet lägre och slängde, förutom choklad och puffat ris som är basen, även i jordnötssmör, jordnötter och vit choklad utan tillsatt socker (från Clean eating, sötad med xylitol). 
 
 

Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
 

Risbräck med vit choklad – 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 

Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt