Hoppa till innehåll

Risbräck, utan tillsatt socker

        Risbräck är ett klassiskt godis som passar till jul och är en kombination av ingredienserna smält choklad och puffat ris. Sedan är det förstås valfritt, så som i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Risbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Risbräck är ett klassiskt godis som passar till jul och är en kombination av ingredienserna smält choklad och puffat ris. Sedan är det förstås valfritt, så som i dett fall, att tillsätta en drös annat gottigt. Jag valde jordnötssmör, salta jordnötter samt något så ovanligt för mig som vit choklad! När jag väl köper vit choklad använder jag en variant från Clean Eating sötad med xylitol (mitt favvochokladmärke N!CK’S har tyvärr inte vit choklad ännu). Jag kan varmt rekommendera detta härliga godis!
 
 

Risbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 

Risbräck med vit choklad – 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 

 
 
Risbräck, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt