Hoppa till innehåll
Open navigation

Risbräck med vit choklad

      Godaste godiset är dessa lyxiga risbräck med vit choklad. Jag säger bara MmmMmmm! Risbräck är choklad i kombination med puffat ris – och här har jag gjort dom i rutor.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 
Godaste godiset är dessa lyxiga risbräck med vit choklad. Jag säger bara MmmMmmm! Risbräck är choklad i kombination med puffat ris – och här har jag gjort dom i rutor och lyxat till det med att också ha i jordnötter, jordnötssmör och något så smarrigt som vit choklad! Jag brukar sällan köpa hem vit choklad (utan tillsatt socker), men hittade något som jag tyckte var en bra variant sötad med xylitol (från Clean Eating – mitt favvochokladmärke ha tyvärr inte vit choklad ännu). Risbräcken blev hur goda som helst och kommer vara ett måste i vinter!
 
 
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
 
 

Risbräck med vit choklad – 10 bitar

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
40 gram vit choklad, utan tillsatt socker
30 gram smör
2 dl puffat ris
1 dl jordnötssmör, osötad
½ dl jordnötter, rostade och salta
2 msk sockerersättning

Smält smör försiktigt tillsammans med mörk choklad i mindre bitar. Rör ner jordnötssmör och sötning och blanda noga. Tillsätt därefter puffat ris, hackade jordnötter och grovhackad vit choklad. Klä en brödform, ca 1.5 liter, med bakplåtspapper och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp. Skär i rutor.

 
 
 
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt
 
Risbräck med vit choklad - Baka Sockerfritt