Hoppa till innehåll

Rischoklad

    Hoppas ni haft en uuuuunderbar jul och dagar efter! Vi har själv mest hängt hemma, vilket jag faktiskt tycker är tufft med barnen – då är jag mycket hellre ute på någon.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Rischoklad - Baka Sockerfritt

 
 
Hoppas ni haft en uuuuunderbar jul och dagar efter! Vi har själv mest hängt hemma, vilket jag faktiskt tycker är tufft med barnen – då är jag mycket hellre ute på någon aktivitet/kommer ut och gör något, men sånt blir ju av förklarliga själ lite svårt att göra just nu. Men som tur är har barnen fått en del leksaker (Vincents lego tänker jag på) som underhåller rätt bra. Och två dagars snö fick vi också!
 
Hänger ni också mest hemma? Då kan det vara härligt att pyssla och baka ihop något riktigt, riktigt enkelt – och då är detta recept en bra idé att spana in!
 
Det här är alltså rischoklad – du blandar helt enkelt smält choklad (ljus eller mörk efter vad man själv vill) och puffat ris. Kankse lite extra sötning för den som vill. Fördela röran i små formar, låt stelna och ät!
 
 

Rischoklad - Baka Sockerfritt

 

Rischoklad – 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja

Smält choklad med eventuell olja (för att få chokladen lite mer lätthanterlig). Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 

Rischoklad - Baka Sockerfritt