Hoppa till innehåll

Rischoklad, utan tillsatt socker

      Jag tipsade för någon vecka sedan om riktigt lättgjorda chokladpuffar och här kommer ett recept på Rischoklad i samma anda! Mycket enkelt att göra och passar.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Rischoklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 
 
 
Jag tipsade för någon vecka sedan om riktigt lättgjorda chokladpuffar och här kommer ett recept på Rischoklad i samma anda! Mycket enkelt att göra och passar utmärkt såhär i mellandagarna. Det enda som behövs är puffat ris och choklad (ljus eller mörk beroende på vad man själv tycker om). Och vill du ha din rischoklad lite sötare så tillsätter du bara extra sötning efter smak. Hoppas ni alla har och har haft några riktigt sköna dagar!
 
 
 

Rischoklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

 

Rischoklad – 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja

Smält choklad med eventuell olja (för att få chokladen lite mer lätthanterlig). Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 
 
 
 
Rischoklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

Rischoklad, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt