Hoppa till innehåll

Rischoklad (utan tillsatt socker)

        Rischoklad är ett klassiskt och superduperlätt godis som bara kräver två ingredienser – puffat ris och choklad (och här använder jag såklart choklad utan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Rischoklad (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Rischoklad är ett klassiskt och superduperlätt godis som bara kräver två ingredienser – puffat ris och choklad (och här använder jag såklart choklad utan tillsatt socker)! Beroende på vad man tycker om och passar så kan man ta antingen mörk eller ljus choklad, eller göra som jag och blanda. Önskas en lite sötare smak så tillsätts valfri sötning efter smak (jag tillsatte lite sötningsströ). De här tänker jag blir en utmärkt godbit att baka tillsammans med Vincent i höst!
 
 
Rischoklad (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Rischoklad – 10 stycken

100 gram choklad, utan tillsatt socker (jag använde hälften ljus, hälften mörk)
1 dl puffat ris, rostat
ev. sötning efter smak
ev. 1 tsk olja


Smält choklad med eventuell olja. Blanda ner puffat ris och eventuell sötning. Fördela i småbrödsformar eller minimuffinsformar. Låt stelna.

 
 
 
Rischoklad (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Rischoklad (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Rischoklad (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt