Risgrynsgröt med ricotta
Det är klart att vi som vill äta mindre kolhydrater också ska äta risgrynsgröt! Jag använder mig då av det mycket användbara shiratakiriset. Detta är en lite mindre mastig variant, med.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Äggfritt, GI, Low carb/LCHF
Portioner: 1 portion
Ingredienser
- 1 förpackning shiratakiris 150 gram
- 1 dl mjölk sojamjölk
- 1 tsk stevia strö
- ½ krm salt
- ½ krm kanel eller en kanestång
- ½ krm vaniljpulver
- 30 gram ricotta
- valfri mängd sötning
Instruktioner
- Skölj en förpackning med shiratakiris i ett durkslag i någon minut. Lägg riset i en tjockbottnad, ganska liten kastrull tillsammans med mjölk salt (om du har kanelstång lägger du även i denna).
- Skjud i ca 30 minuter, tills gröten tjocknat
- Ta bort kastrullen från plattan (ta bort kanelstången) och tillsätt kanel, sötning, vaniljpulver och ricotta och rör om. Servera gärna med sylt/bär!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!