Risgrynsgröt
Inte behöver risgrynsgröt vara onyttig och sprängfylld med kolhydrater! Jag har här gjort en variant med shiratakiris. Läs mer
40 minuter
Kategorier: Äggfritt, Low carb/LCHF
Portioner: 1 portion
Ingredienser
- 1 förpackning shiratakiris 150 gram
- ½ dl vispgrädde
- 2-3 tsk stevia strö
- 1 ½ krm salt
- 1 kanelstång
- 1 – 1 ½ krm vaniljpulver
- 50 gram mascarpone
Instruktioner
- Skölj en förpackning med shiratakiris i ett durkslag i någon minut. Lägg riset i en tjockbottnad, ganska liten kastrull tillsammans med grädde, sötning, salt, vaniljpulver och kanelstång
- Skjud i ca 30 minuter, tills det tjocknat
- Ta bort kastrullen från plattan, ta bort kanelstången och tillsätt mascarpone och rör om. Servera gärna med sylt/bär!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!