Hoppa till innehåll

Romtryfflar, utan tillsatt socker

      Ett av mina kanske mest gjorda recept – av mig själv, haha – är dessa romtryfflar. Dom har bakats och rullats till allt från kalas och som födelsedagspresenter.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Romtryfflar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Ett av mina kanske mest gjorda recept – av mig själv, haha – är dessa romtryfflar. Dom har bakats och rullats till allt från kalas och som födelsedagspresenter (Arturs favoriter), till event och beställningar. Därför tycker jag att det inte är mer än rätt att jag visar er receptet någon gång per år.

Chokladtryffelmassan (som i huvudsak består av choklad utan tillsatt socker samt grädde) tillsätter jag en skvätt romarom i (går säkerligen bra med lite riktig rom i också). Romaromen går förstås att byta ut mot andra smaksättningar. Nu under hösten är kardemumma en passande krydda – och sen till julen saffran eller pepparkakskrydda!

Romtryfflar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Romtryfflar – ca 30 stycken

300 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
50 gram smör
2 ½ dl vispgrädde
1 – 2 tsk romarom
2 krm vaniljpulver
ev. extra sötning 
kakao att rulla i

Koka upp grädde i en kastrull. Ta bort den från plattan. Rör ner smör, vaniljpulver, romarom och bitar av chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ chokladen i kylen i ca en-två timmar tills den stelnat. Rulla bollar av chokladen och rulla i kakao.

 

Romtryfflar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt