Hoppa till innehåll

Rotfruktschips – av palsternacka

Jag har testat att göra olika chipsliknande skapelser av ugnsbakade rotfrukter, vilket är ett suveränt substitut till chips! Jag har bland annat hyvlat eller skurit tunna skivor.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har testat att göra olika chipsliknande skapelser av ugnsbakade rotfrukter, vilket är ett suveränt substitut till chips! Jag har bland annat hyvlat eller skurit tunna skivor av palsternacka, vilka jag lagt på en plåt med bakplåtspapper och saltat för att därefter grädda på ca 150 grader tills chipsen tar färg och börjar bli knapriga (detta kan ta ca 30 min -1 timme). Håll noga koll så att det inte bränns bara! Då jag testat att blanda skivorna med lite olja, blir de lite mjukare, men är fortfarande grymt goda!
 
Vad ska ni göra denna lördag? Jag ska först fira in helgen med ett skivstångsintervallpass på friskis (samt en latte innan, obs obs), och på eftermiddagen shoppa lite. Jag är i stort behov av att köpa handskar (några som matchar min nya kappa tack), och i akut behov av att gå in på Panduro. Det kliar i hela kroppen efter att gå runt i denna pysselbutik. Det kliar speciellt efter att spana in julpysslet…(nej, det är inte förtidigt. Det är aldrig, aldrig någonsin förtidigt…)
 
 
Rotfruktschips - av palsternacka - Baka Sockerfritt
 

Rotfruktschips - av palsternacka - Baka Sockerfritt