Hoppa till innehåll

Rulltårta med hallon

        Det är ju faktiskt inte så långt till till påsk! Även om jag förstås inser att denna påsk för många kommer bli lite annorlunda – fokus kanske liksom ligger.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Rulltårta med hallon - Baka Sockerfritt
 

 
 
 
Det är ju faktiskt inte så långt till till påsk! Även om jag förstås inser att denna påsk för många kommer bli lite annorlunda – fokus kanske liksom ligger på annat just nu i dessa kaostider. Ett bakverk som känns fräscht, som jag tycker fungerar som en fin hälsing till våren och passar utmärkt som påskdessert/fika är min rulltårta med krämig hallonfyllning! Så ljuvlig! Åh, rulltårta överhuvudtaget tycker jag mycket om som bakverk.
 
På bilderna kan ni även se att jag har toppat rulltårtskivor med grädde och bär för att gör söta små rulltårtsbakelser. Ett smart och enkelt sätt att göra bakelser på!
 
 

Rulltårta med hallon - Baka Sockerfritt
 

 

Rulltårta med hallon – ca 8 bitar

Rulltårta:
4 ägg

1 1/3 dl mandelmjöl
2/3 dl sockersättning
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Fyllning:
200 gram mascarpone

100 gram hallon
3 msk sockerersättning
1 krm vaniljpulver

Dekoration:
Grädde 

Bär
 

Fyllning
Koka upp hallonen om de är frysta. Blanda med hälften av sockerersättningen. Blanda mascarpone med resten av sockerersättningen samt vaniljpulver.

Rulltårta
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda samman de torra ingredienserna och rör försiktigt ner detta bland äggen. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut – även om formen är större). Tänk på att inte göra den för tunn. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter och kontrollera att bottnen har stelnat helt innan du tar ut den. När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort.

Bred på mascarpone försiktigt på bottnen. Fördela därefter över hallonen (om det är färska går det fint att använda dom som dom är eller mosa). Rulla ihop från kortsida till kortsida (så att rulltårtan blir så tjock som möjligt). Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl. Håller i ca 2-3 dagar i kylskåp.

Serveras antingen som den är eller som en bakelse! Skär då rulltårtan i bitar, toppa med vispad grädde (gärna lite sötad) och bär.

 
 
 
Rulltårta med hallon - Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon - Baka Sockerfritt
 
Rulltårta med hallon - Baka Sockerfritt