Hoppa till innehåll

Rulltårtstårta

Recept taget från ett tidigare samarbete med N!CK'S och sockererästtningen Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
35 min + tid att svalna
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF, Rulltårta, Tårtor
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Rulltårta:

Chokladfyllning:

Dekoration:

  • Grädde
  • bär
  • hackad choklad
  • citronmeliss

Instruktioner

  • Rulltårta
  • Sätt ugnen på 175 grader. Vispa under någon minut ägg och sötning pösigt med elvisp.
  • Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner detta i ”äggvispet”
  • Lägg ett bakplåtspapper i botten av en långpanna och häll i smeten så att den blir ca 20X30 cm, eller något mindre (smeten går att anpassa rätt väl då den inte rinner ut - även om formen är större)
  • Kom ihåg att smeten inte ska fördelas ut för tunn, då går den lätt sönder. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter (kontrollera att bottnen har stelnat, annars blir pappret svårt att få bort)
  • När rulltårtsbotten tagits ur stjälps den upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper. Låt stå i ett par minuter innan det första pappret försiktigt tas bort
  • Chokladfyllning
  • Passa på att göra fyllningen medan rulltårtan gräddas (gör fyllningen annars innan). Smält smör och choklad försiktigt så att det inte bränns (jag gör detta i mikron).
  • Rör ner mascarpone och sötning. Blanda till en jämn konsistens. Bred på fyllningen försiktigt på bottnen (värm fyllningen något om konsistensen blivit för hård).
  • Rulla ihop från kortsida till kortsida så att rulltårtan blir så tjock som möjligt. Vira in i plastfolie och låt stå och kallna i kyl i minst 30 minuter - men längre går också bra, så som över natten
  • Montering
  • Skär rulltårtan i skivor, lägg på ett tårtfat, toppa med grädde och varva med fler skivor i tre lager. Själv hade jag fyra-fem skivor i botten, tre i det mellersta och en skiva i det övre lagret.
  • Garnera med bär, citronmeliss och hackad choklad. Servera relativt omgående. Själva rulltårtan håller ett par dagar i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!