Runda Romkakor
Småkakor i form av en boll, baserade på äggvita (kakorna är gjorda utan smör) och smaksatta med rom- och bittermandelarom. Doppa gärna bollarna i.. Läs mer

Småkakor i form av en boll, baserade på äggvita (kakorna är gjorda utan smör) och smaksatta med rom- och bittermandelarom. Doppa gärna bollarna i choklad.
35 minuter
Portioner: 12 stycken
Ingredienser
- 2 msk äggvita
- ca 1 2/3 dl mandelmjöl
- 4 droppar bittermanelarom
- 1 ½ msk sötströ
- 2 krm romarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser noga. Blir degen för lös, tillsätt mer manelmjöl, och om den är för hård tillsätts mer äggvita.
- Rulla degen till bollar och rulla eventuellt i florsötning (exempelvis sukrin melis).
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Doppa eventuellt i smält choklad!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!