Runda Romkakor
Det är inte ofta jag bakar runda småkakor, men det har jag alltså gjort nu! De är baserade på äggvita (kakorna är gjorda utan Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3336-tiltshift_5310da1fe087c366fe4a90e0.jpg)
Det är inte ofta jag bakar runda småkakor, men det har jag alltså gjort nu! De är baserade på äggvita (kakorna är gjorda utan smör) och smaksatta med rom- och bittermandelarom. Hur gott som helst! Vill man så doppar man bollarna i choklad.
![Runda Romkakor - Baka Sockerfritt Runda Romkakor - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_3336-tiltshift_5310da1fe087c366fe4a90e0.jpg)
Runda Romkakor – 12 stycken
2 msk äggvita
ca 1 2/3 dl mandelmjöl
4 droppar bittermanelarom
1 ½ msk sötströ
2 krm romarom
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser noga. Blir degen för lös, tillsätt mer manelmjöl, och om den är för hård tillsätts mer äggvita. Rulla degen till bollar och rulla eventuellt i florsötning (exempelvis sukrin melis). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Doppa eventuellt i smält choklad!