Hoppa till innehåll
Open navigation

Russinmuffins

Nu tänkte jag visa er ytterligare ett bakverk som jag svängde ihop till helgens födelsedagsfirande – mejerifria russinmuffins! Som Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu tänkte jag visa er ytterligare ett bakverk som jag svängde ihop till helgens födelsedagsfirande – mejerifria russinmuffins! Som sötning har jag alltså använt russin, samt lite banan. Jag tycker att russin kan bli riktigt bra i bakverk, om man tål kolhydraterna. Jag har använt lite kokosolja i (inget smör) och den som vill smaksätter med kanel (eller annan krydda så som kardemumma).
 
Jag tycker de här russinmuffinsen blir bra barnvänliga muffins (inte allt för små, observera att de innehåller hasselnöt och eventuellt honung). Passar givetvis även för stora!
 
 
 
 
Russinmuffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Russinmuffins – 4 stycken

2 ägg
½ banan (50 gram)
1 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl havremjöl
½ dl russin
1 msk kokosolja (eller annan olja)
1 tsk bakpulver
ev. ett par tsk honung eller annan sötning
ev. ½ – 1 tsk kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ägg, banan och russin i en bunke och mixa med mixer till en slät konsistens. Smält kokosoljan och blanda ner detta samt övriga ingredienser i äggmixen. Fördela i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 

  

Russinmuffins - Baka Sockerfritt
 
Russinmuffins - Baka Sockerfritt
 
Russinmuffins - Baka Sockerfritt
 
Russinmuffins - Baka Sockerfritt