Hoppa till innehåll

Så arbetar jag – Tankar kring sociala medier

Vincent är snart sex veckor gammal. Jag tänker inte säga att tiden har gått fort, för det har den inte. Det känns som en annan tid sedan vi var bebisfria (lite som att det gått en evigheters.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Vincent är snart sex veckor gammal. Jag tänker inte säga att tiden har gått fort, för det har den inte. Det känns som en annan tid sedan vi var bebisfria (lite som att det gått en evigheters evighet). Han känns så självklar! Men trots en liten nyföding så fortsätter jag mitt entreprenörskap och satsar på företaget. Utan företaget är jag nämligen inte rikigt hel, så det tänker jag absolut inte ge upp! I detta inlägg tänkte jag berätta hur jag tänker med sociala medier och hur jag arbetar med en bebis. Med detta vill jag inspirera andra och komma med både tips och inspiration!

 
 
Jag brukar ha en hel del inlägg som är relativt färdigskrivna i mitt utkast (exempelvis recept och bilder klara, så att det bara är att skriva en text). Då är jag alltid förberedd och kan snabbt lägga upp inlägg om det skulle behövas. I mitt utkastarkiv finns nu runt tio inlägg som är mer eller mindre klara. Jag tidsinställer ofta mina inlägg dagen innan de ska upp. På så vis behöver jag inte stressa med att skriva inlägg, då det kan vara klurigt att hålla tider med en bebis.
 
Gällande frekvens så tycker jag att två inlägg per dag är lagom på min blogg. En av dessa vill jag ska vara ett recept medan det andra kan handla om något tips/fakta/personligt/inspiration. Jag försöker hålla en lagom mix bland mina inlägg! Jag brukar publicera ett inlägg på morgonen. Antingen innan åtta så att folk kan läsa på väg till jobbet, eller lite senare runt nio/tio då folk kan behöva en paus i allt arbetande (och då läsa min blogg givetvis). Inlägg nummer två vill jag ska publiceras på eftermiddagen/tidig kväll. Antingen vid en eventuell eftermiddagspaus för alla hårt arbetande människor såsom klockan tre, eller vid fem/sex då folk slutat på sitt arbete. Jag vill heller inte ha samma inläggstider varje dag, så en liten variation är bara bra.
 
Gällanda Facebook och Instagram brukar jag publicera ett (ibland två) inlägg om dagen. Jag vill att det ska komma upp något varje dag, samtidigt som det heller inte ska bli för ofta. Och att publicera fler inlägg i snabb följd är ett stort nono. På Facebook brukar jag inte bara lägga in en länkning till mitt inlägg, utan ladda upp bilder och skriva en text (sedan klstra in länken till inlägget längst ner) då detta leder till fler “gillningar”. Ofta är det recept som jag postar. På Instagram har jag valt att skriva på engelska (jag är tyvärr rätt dålig på engelska, så ursäkta eventuella felstavningar/grammatiska tokigheter) då detta breddar min marknad en hel del. 
 
Jag har förresten skaffat Pinterest (Bakasockerfritt). Jag är nybörjade i detta, men följ mig gärna här!

 
Har ni själva tips? Hur tänker ni som själv bloggar och sysslar md sociala medier mer aktivt?
 
 

Så arbetar jag - Tankar kring sociala medier - Baka Sockerfritt