Hoppa till innehåll

Saffran- och jordgubbskaka

Jag är lite fascinerad av att hitta på lite otippade kombinationer i bakväg. En av mina favoritkryddor är Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag är lite fascinerad av att hitta på lite otippade kombinationer i bakväg. En av mina favoritkryddor är saffran, och då jag hade ett paket kvar i skafferiet fick jag ett stort sug av att baka med det! Som ni förmodligen vet vid det här laget vill jag även utnyttja jordgubbssäsongen till fullo, och kom därför på att jag skulle göra en saffrankaka med jordgubbar i! Smakerna passar riktigt bra ihop, vilket jag kunde föreställa mig redan innan. Nedan ser ni resultatet!
 
Hur har er helg varit? Själv har jag spenderat mycket tid med familjen och lekt en hel del med min systers två barn. Vi badade även under gårdagen då det var ett sådant fint väder! Lite synd att helgen redan är slut, jag hinner ju knappt känna mig ledig förrän det är vardag igen. Dock känns mina vardagar på ett helt annat sätt nu än under den tid jag studerade. Förut var det alltid något som hängde över en och som behövde göras. Så ärligt känns det som om jag har mer frihet nu, även då jag jobbar heltid! Sedan har jag ju såklart detta underbara “Bakasockerfritt-projekt”, som jag kallar det, som inte har några fasta tider och där alltid något kan göras. Men det är ju galet mycket roligare än plugget och något som jag gör för att jag verkligen, verkligen vill!
 
 
Saffran- och jordgubbskaka - Baka Sockerfritt
 
 

Saffran- och jordgubbskaka

20 gram smör
1 ägg
3 msk mjölk/grädde
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk pofiber
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk riven kokos
1 ½ – 2 msk sötströ
½ krm saffran
½ tsk bakpulver
10 gram pecannötter
65 gram jordgubbar

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra, förutom pecannötterna. Tillsätt därefter mjölk, smör och ägg och blanda noga. Skölj och torka jordgubbarna och hacka i bitar/skivor. Rör ner bitarna i saffranssmeten. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Grovhacka pecannötterna pch strö över den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
Saffran- och jordgubbskaka - Baka Sockerfritt