Hoppa till innehåll
Open navigation

Saffrancheesecake med pumpa

Okej, jag vill köra ett recept till med pumpa. Det är så utmärkt att baka med! Även Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Okej, jag vill köra ett recept till med pumpa. Det är så utmärkt att baka med! Även saffran är en smak jag tycker mycket om (älskar smaken av saffran och den doft som sprider sig i köket när man använder denna krydda), och det här bakverket innehåller båda dessa ingredienser. Detta bakverk är inget mindre än en ljuvlig och krämig cheesecake! Denna gång använde jag saffransarom i kakan, men det går givetvis bra att byta ut mot vanligt saffran i pulverform. 1 msk saffran motsvarar 1 påse saffran (det vill säga 0,5 gram). Nedan ser ni receptet på min Saffrancheesecake med butternutpumpa.
 
Idag startade jag dagen med en morgonjogg. Det gick långsamt, och var inte speciellt långt, men lagom träning för mig! Och igår körde jag ett dubbelsteppass, vilket var himla skön träning. Jag körde dock inte med samma “kraft” som jag skulle ha gjort för några månade sedan… I eftermiddag ska jag hålla en fika hemma hos mig för familjen. Jag har massor av gott att bjuda på! Artur är dock inte hemma, och jag har varit gräsänska enda sedan i fredags. Men ikväll kommer han hem!

Saffrancheesecake med pumpa - Baka Sockerfritt


Saffrancheesecake med pumpa

Botten:
15 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk sötströ

Saffransfyllning:
50 gram butternutsquash/pumpa
1 ägg
2 ½ msk vispgrädde
40 gram cream cheese
1 ½ msk sötströ
1 ½ krm vaniljpulver
½- 3/4 tsk saffransarom

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda de torra ingredienserna med smör. Tryck ut i degen i bottnen av en springform som är 12 cm i diameter. Förgrädda i ca 5-10 minuter.

Saffransfyllning
Koka bitar av butternutsquash mjuka. Häll av vattnet och mixa detta med övriga ingredienser.

Fördela över fyllningen ovanpå bottnen. Grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare ca 30 – 40 minuter.

Saffrancheesecake med pumpa - Baka Sockerfritt