Hoppa till innehåll

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix

    Sponsrat inlägg tillsammans med Lailas mjölmix     Minst ett par gånger till varje jul gör jag biscottis, och det kan vara med bland annat Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med Lailas mjölmix
 
 
Minst ett par gånger till varje jul gör jag biscottis, och det kan vara med bland annat kardemumma och pepparkakskrydda som smaksättning – eller som här med min favoritjulkrydda saffran! Givetvis måste en av dessa bakningsomgångar vara just saffransbiscottis. Jag gjorde ett nytt recept på detta i år där jag använde saffran från Kockens kryddor, och det resulterade i mitt absolut bästa biscottirecept någonsin. Väldigt likt “vanliga” biscottis och med en härlig knaprig konsistens. Ni måste bara testa!
 
Den knapriga konsistensen lyckades jag få till genom att använda Lailas blåa mjölmix som är en mjölersättning fri från gluten, mjölk och ägg (finns även en ytterligare variant som är majsbaserad). Mjölmixen gör även att kakdegen blir smidig och lättarbetad!
 
Lägg ner ett gäng biscottis i en cellofanpåse eller glasburk och det blir en jättebra gå bort-gåva eller julklapp! Jag förvarar biscottin i kyl, men kan vara framme en längre tid utan problem. 
 
 Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
 

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix – ca 20 stycken

35 gram smör
1 stort ägg
1 pkt saffran från Kockens kryddor
3 ½ dl Lailas mjölmix, den blå
3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl sockerersättning
½ msk bakpulver
ca ½ dl sötmandel


Sätt ugnen på 170 grader. Blanda saffran med en liten del sockerersättning i en mortel och stöt det så att saffranet fördelar sig med sockerersättningen. Smält smöret och häll saffranet i detta och blanda. Blanda resterande sockerersättning och ägg, häll i smöret och de resterande torra ingredienserna förutom sötmandel, och blanda noga. Grovhacka sötmandel och blanda även i detta. Forma två längder av degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Skär längderna lite på snedden i ca 2-3 cm tjocka kakor. Lägg varje kaka ner med snittytan upp, sänk värmen till 100 grader och grädda i ca 20 minuter till eller tills snittytan är hård. Låt svalna.

 
 

Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt
 
Saffransbiscotti med glutenfri mjölmix - Baka Sockerfritt