Hoppa till innehåll

Saffransblondie

Ljuvlig saffransblondie med vit choklad (utan tillsatt socker från Clean Eating)! Kakan är godast rumstempererad eller ljummen, så efter den har förvarats i kyl kan man antingen ställa fram.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ljuvlig saffransblondie med vit choklad (utan tillsatt socker från Clean Eating)! Kakan är godast rumstempererad eller ljummen, så efter den har förvarats i kyl kan man antingen ställa fram valfri mängd bitar i några timmar eller värma en liten, liten stund i mikro eller ugn. God att äta som den är, men man kan också göra som jag gjort på bilden och servera med en klick grädde och någon härlig topping i form av exempelvis bär!

35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Julrecept, Low carb/LCHF, Mjuka kakor, Nötfritt
Portioner: 9 bitar
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och rör ut saffranet.
  • Bryt chokladen i bitar och rör även ner detta tills det smält helt
  • Vispa ägg och sockersättning pösigt med elvisp och blanda därefter ner den smälta chokladen och potatismjölet.
  • Fördela i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 20X20 cm, och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om kakan börjar ta för mycket färg läggs en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper över
  • Låt svalna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!