Saffransblondie
Ljuvlig saffransblondie med vit choklad (utan tillsatt socker från Clean Eating)! Kakan är godast rumstempererad eller ljummen, så efter den har förvarats i kyl kan man antingen ställa fram.. Läs mer

35 minuter
Kategorier: Julrecept, Low carb/LCHF
Portioner: 9 bitar
Ingredienser
- 2 ägg
- 1 pkt saffran (0
- 5 g)
- 100 gram smör
- 100 gram vit choklad
- utan tillsatt socker
- 1 1/3 dl sockerersättning Use Like Sugar
- 1 dl potatismjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och rör ut saffranet.
- Bryt chokladen i bitar och rör även ner detta tills det smält helt
- Vispa ägg och sockersättning pösigt med elvisp och blanda därefter ner den smälta chokladen och potatismjölet.
- Fördela i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 20X20 cm, och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om kakan börjar ta för mycket färg läggs en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper över
- Låt svalna och skär i bitar.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!