Saffransblondie
Jag kanske inte har bakat lika mycket som jag velat hittills under denna julsäsong, men när jag väl bakar försöker jag få in Läs mer



Saffransblondie (med vit choklad) – 9 bitar
2 ägg
1 pkt saffran (0,5 g)
100 gram smör
100 gram vit choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 dl potatismjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull, ta bort från plattan och rör ut saffranet. Bryt chokladen i bitar och rör även ner detta tills det smält helt. Vispa ägg och sockersättning pösigt med elvisp och blanda därefter ner den släta chokladen och potatismjölet. Fördela i en ugnsform klädd med bakplåtspapper, ca 20X20 cm, och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Om kakan börjar ta för mycket färg läggs en bit aluminiumfolie eller bakplåtspapper över.


