Saffransbounty med puffat ris
Juliga bounty med saffran och puffat ris i! Givetvis kan man utelsluta puffat ris och köra med extra kokos.. Läs mer

Juliga bounty med saffran och puffat ris i! Givetvis kan man utelsluta puffat ris och köra med extra kokos istället.
25 min + tid att stelna
Portioner: 12 stycken
Ingredienser
- 70 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 35 gram smör
- ca 1 dl riven kokos
- 3/4 dl vispgrädde
- ½ dl puffat ris
- 2 msk fibersirap clear
- ½ msk sockerersättning
- 1 krm saffran
- ev. en liten klick kokosolja
Instruktioner
- Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sötning, saffran, puffat ris och riven kokos. Låt stelna i kylskåp.
- Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens)
- Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!