25 min + tid att stelna
Kategorier: GI, Julrecept, No Bake, Nötfritt, Sockerfritt godis
Servings: 12 stycken
Ingredients
- 70 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 35 gram smör
- ca 1 dl riven kokos
- 3/4 dl vispgrädde
- ½ dl puffat ris
- 2 msk fibersirap clear
- ½ msk sockerersättning
- 1 krm saffran
- ev. en liten klick kokosolja
Instructions
- Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då.
- Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sötning, saffran, puffat ris och riven kokos. Låt stelna i kylskåp.
- Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens)
- Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!