Saffransbounty med puffat ris
Juliga bounty, någon? Det här är en spännande variant med mina bountybitar som utgångspunkt – men jag har tillsatt både Läs mer



Saffransbounty med puffat ris – 12 stycken stycken
70 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
ca 1 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
½ dl puffat ris
2 msk fibersirap clear
½ msk sockerersättning
1 krm saffran
ev. en liten klick kokosolja
Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sötning, saffran, puffat ris och riven kokos. Låt stelna i kylskåp. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.



